Перник вече си има първото споделено работно пространство – Coworking space „BashHub“

Перник вече си има първото споделено работно пространство  (Coworking space) наречено Башхъб (BashHub).  То предлага персонално работно място с всички удобства и ресурси и се намира в Mall Перник. 

Идеята идва преди повече от 2 години, а към днешна дата екипът на проекта представи визията за дигитално развитие на региона до 2030г пред потенциални партньори.

Предстои създаването на фондация „Дигитален Перник 2030“, чиято мисията е да развие предприемачеството и дигиталната трансформация в Перник, като целта е до 2030г. на територията на област Перник да работят над 5 000 души в IT сектора. В екипа на фондацията са международни специалисти от дигиталния сектор, водещи предприемачи, финансови експерти.

На официалното представяне гост бе областният управител на Перник Кирил Стоев, който заяви пълна подкрепа за начинанието.

„В мое лице имате пълна подкрепа, а Областна администрация – Перник ще застане зад всяка добра инициатива, която организирате“, заяви губернаторът Кирил Стоев. Като човек, който има дългогодишен опит в IT сектора на позиция софтуерен инженер в голяма световна компания, Стоев не пропусна да изтъкне, че изключително много се радва, че се стартира подобна инициатива на територията на областта и е насреща за бъдещи партньорства и отваряне на региона към един нов инвеститорски подход, който да даде поле за изява на високоплатени експерти.

“Крайната цел на работата ни с бизнеса и местната власт е реализирането на дигитална трансформация на Перник и региона, като икономическа политика до 10 години. Голям дял от това развитие е и подготовката на кадри и готовността да се посрещне бизнеса, инвестиращ и в аутсорсинг дейностите, носещи значими приходи в България“, обясни създателят на организацията Калоян Велинов, който е и бъдещият ѝ изпълнителен директор.

„Началото на работа по концепцията „Дигитален Перник – 2030“ се зароди от налагащото се децентрализиране на отрасъла от столицата към други големи градове в страната. Перник има географския и инфраструктурен потенциал да посрещне тази трансформация”, изрази в изложението си водещият на събитието Иво Чифлички.

Сред гостите на събитието бяха народния представител Юлия Иванова, представители на неправителствени организации, медии, спортни и танцови школи.

Коментари

коментара