Миньор Перник с нови екипи и мащабна селекция

Ръководството на Миньор Перник започна сериозна подготовка за идния сезон, като промените при жълто-черните ще бъдат в няколко насоки. 

“Тема Спорт” съобщава, че изпълнителният директор на Миньор Велизар Димитров почти е постигнал споразумение с представителите на испанския концерн за спортна екипировка Joma, която ще замени досегашния партньор на чуковете Hummel. Представителите на марката са спечелили Димитров с предложението за ексклузивна серия за България. По този начин през следващата кампания чуковете ще се радват на екипировка с качеството и визията на Виляреал. Именно това е накарало бившият национал да отхвърли предложения от други три известни фирми, които са сред лидерите на пазара. Наскоро Владимир Манчев бе на посещение именно във Виляреал.

В договора, който се очаква да бъде подписан в следващите дни е залегнала и договорка за осигуряване на достатъчна наличност, за да могат феновете на тима да се сдобият с екипировка, като на първия отбор.

Това е втората позитивна новина, която излиза от Миньор в рамките на часове. Чуковете планират мащабна селекция, която да вдигне класата на тима и да се преследва промоция в елита през следващия сезон. Перничани вече са договорили бразилски офанзивен халф, като се очаква в най-скоро време той да подпише официален договор.

Трябва да започне и изграждането на тренировъчната база в Дивотино, като се планира тя да бъде готова още тази година.