100 години в Перник! Големите звезди на волейбола играят с перничани днес

Децата от Волейболен клуб „Миньор“, техните треньори и любители на волейбола дадоха официален старт на тържествата по повод 100-годишния юбилей на популярния сред перничани спорт.

„Волейболът е спорт с традиции и впечатляваща история в града ни, затова той има и много сериозно настояще. Не случайно всички възрастови групи на възпитаниците на клуба стигнаха до финалите в републиканските първенства в отделните категории. Това е добра индикация, че на този спорт в Перник предстои едно бляскаво бъдеще, достойно продължение на славното ни минало“, каза зам.кметът на Перник Стефан Кръстев, който откри събитието.

Освен него, специални гости на събитието бяха още директорът на РИМ-Перник Милан Миланов, Петър Първанов – президент на клуба и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в община Перник.

„Волейболът го е имало и от това, което виждам тук ще го има и в следващите 100 години. Тази година поставихме много стабилни основи, но за жалост не можахме да се класираме в елитната лига. Но се надявам да го направим в следващия сезон“, каза президентът на клуба Петър Първанов.

Днис събитията по случай юбилея продължават с открита тренировка на момичета и момчета от ДЮШ със звездите на пернишкия и български волейбол – Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Стилян Асенов, Мартин Симеонов, Любослав Симеонов, Методи Методиев, Кристина Йорданска, Андреа Матеева и други. Тренировката ще продължи от 10:00 ч. до 12:00 ч.

По – късно от 14:00 – 16:00 ч. пред Двореца на културата всеки желаещ ще може да играе волейбол с младите звезди на волейбола, които представят Перник и България в отбори по целия свят.

До края на годината предстоят още много спортни събития, които ще преминат под знака да годишнината.