В Миньор гневни заради фейк новини: Не ни замесвайте в долнопробни интриги!

Ръководството на Миньор Перник изказва искреното си възмущение във връзка с появилите се в последните часове в публичното пространство информации и внушения, които забъркват имената на наши футболисти и треньори с други отбори. В редица спортни сайтове се “сблъскахме” с новина със заглавие “ЦСКА си връща халф”.

В нея се казва, че наставникът на червените Алън Пардю ще привика на “Българска армия” полузащитникът на Миньор Перник Емил Ценов, за да се запознае с качествата му , тъй като 20-годишният халф е оставил добри впечатления с изявите си през сезона.

Единственото вярно в материала е, че футболистът се наложи в първия състав на чуковете, където е основен играч и записа редица силни игри. Това е плод на таланта и себераздаването му, на работата на треньорския екип и на неговите съотборници.

Емил Ценов НЯМА нищо общо с ЦСКА и поради тази причина не може да “бъде привикан”.

Истината е, че той има действащ договор с Миньор Перник и е футболист само и единствено на Миньор Перник.

Тази псведо-новина дойде часове, след като в публичното пространство се появи и “надъхваща реч” от страна на старши треньора на нашия отбор Христо Янев към футболистите на ЦСКА преди финала за купата на България.

Искаме да кажем на уважаемите журналисти, че в реално изказаните думи “Не искам да давам интервюта. Желая успех на ЦСКА, но аз мисля за мача на Миньор в Добрич” няма нищо надъхващо и е чиста проба заблуда пред обществеността.

Призоваваме медиите да не замесват името на нашия клуб и тези на нашите футболисти в подобни информации, които са откровени лъжи. Бихме искали да напомним, че има нормален и установен ред за намиране на новини, а именно с контакт с клуба.

Миньор Перник се стреми да спазва етиката и цивилизованите, европейски норми на поведение. Клубът ни има строго определени правила – ако някой иска да получи информация свързана с отбора или да бъде потърсен футболист за интервю, то трябва да се свърже с пресотдела. Ако има интерес относно договори или трансфери от страна на клубове и медии, то човекът, който носи отговорност и може да даде отговор е изпълнителният директор Велизар Димитров.
Надяваме се да бъдем разбрани!

С уважение:
Велизар Димитров
Изпълнителен директор на ФК Миньор Перник