Шофьор катастрофира във витрина на магазин в центъра на Перник и избяга

Снимка Илюстративна

42-годишен е задържан за унищожаване и повреждане.

Тази нощ, около 01, 30 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за катастрофирал автомобил във витрината на магазин в центъра на Перник.  Изяснено е, че при движение на заден ход на лек автомобил са счупени витрините на магазин, като водача е изоставил автомобила и е напуснал местопроизшествието.

В резултат на предприетите незабавни издирвателния действия е установен и задържан не далеч от случилото се 42-годишен мъж от областния град. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и е започнато досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двама са задържани от служители на Второ РУ.

На 07 май, около 05, 30 ч., в кв. „Църква“ бил проверен лек автомобил „Субару“, управляван от 34-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Органите на реда обискирали возещия се в автомобила негов връстник. Открита и иззета е кутия с бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин с тегло около 2, 20 грама. Двамата са задържани за до 24 ч. с полицейски мерки.
Започнати са бързи производства и работата продължава под надзора на прокуратурата.

27-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

На 05 май, около 19, 10 ч., на ул. „Р. Даскалов“ в гр. Радомир е проверен 27-годишен местен жител. След направения му личен обиск е намерена и иззета цигара, съдържаща суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед и е образувано бързо производство.

41-годишен перничанин е задържан от служители на РУ – Радомир.

На 05 май, малко преди полунощ, на ул. „Р. Даскалов“ в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Мерцедес“ с водач 41-годишен перничанин. Органите на реда установили, че колата с прекратена регистрация, а шофьорът управлява в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за лишаване от правоуправление. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на амфетамин. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и е започнато бързо производство по чл. 345, ал.2; 343, ал. 3 и 343“в“, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Жител на радомирското с. Копаница е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества.

На 07 май, на пътя гр. Радомир – с. Копаница бил проверен лек автомобил „Фолксваген пасат“ с водач 37-годишен от с. Копаница. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин и канабис. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и е започнато бързо производство.

23-годишен перничанин, обявен за издирване е управлявал нерегистриран мотоциклет и без свидетелство.

На 06 май около обяд, в района на радомирското с. Долна Диканя бил проверен мотоциклет „Сузуки“ с водач 23-годишен перничанин. Установено е, че моторното превозно средство е без регистрационни номера, а младежът не притежава свидетелство за правоуправление и е обявен за издирване през миналата година.
Образувано е бързо производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара