Селски кмет забрани на младежи да почистват парка, защото…нямали право

Снимка: mirela.bg

Млади хора, поддели инициативата да изчистят парка на село Дрен са в тотален ступор, след обаждане на кмета, който им забранява. Мотивът му: паркът е общинска собственост и нямат право да го почистват. 

Това съобщиха до ZaPernik.com от Фондация „Заедно за Дрен“ . Въпреки странната забрана младежите от неправителствената организация са решени да се съберат в неделя – 8-ми май – подготвени за чистене.

„Получихме обаждане от кмета на селото – г-н Пламен Рударски, за да ни каже, че не ни позволява да се чисти паркът, тъй като бил “общинска собственост и ние нямаме право да го чистим, може да се занимаваме с частна дейност”, казват от фондацията.

„Ние ще сме там в неделя – 8-ми май. Ще очакваме и кмета на селото да обясни на всички доброволци, защо не може и не трябва да се почиства паркът, както и какво му пречи, че в селото има млади и активни хора?
А по повод на изказаните притеснения за предишни инициативи и несъбрани отпадъци, фондацията за първи път организира такъв вид инициатива за почистване в селото и отговорно заявяваме, че извозването на боклуците е организирано още на 02.05.2022г.“, казват още младежите.

Коментари

коментара