Полицаи дебнат от засада зад паметни плочи в Перник

От дни насам перничани снимат служители на КАТ Перник, които се крият зад паметни плочи на загинали деца, видя ZaPernik.com. 

Това се случва по бул. „Юрий Гагарин“ до бензиностанция Шел. На това място преди години в трагична катастрофа загинаха трима младежи – колата им бе пометена в насрещното от пияна шофорка. Близките тогава поставиха три плоски сиви камъка в памет на загиналите.

Именно  тези плочи в момента са параван на полицейската камера, скрита, за да не се забележи от шофьорите превишили скоростта.

Перничани обаче се питат до колко морална е постъпката на полицаите, които дебнат за нарушения.

„Пред паметник се оставят цветя. Поне така знам че е правилно…“, коментира перничанин във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят“, публикувайки тази снимка:

И в тази ситуация перничани се разделят на две мнения:

Едните казват, че постъпката е много грозна и че по закон полицаите нямат право да се крият, когато снимат преминаващите коли.

Други пък одобряват „дебненето“ с основния аргумент, че точно в този участък са станали не една катастрофи със смъртни случаи и то заради превишение на скоростта. А изкривените мантинели свидетелстват за това. Те се виждат и на снимката.

Малко по-нагоре до пътя има още един малък паметник на младо момиче, което бе убито на място, блъсната от шофьор докато кара колело. Не случайно малко над бензиностанцията е построен параклис в памет на загиналите в този участък. И той се вижда на снимката.

Местни радказват, че на това място е съществувало преди време турско гробище и свързват нещастните случаи със суеверия, някои шофьори дори се прекръстват минавайки оттам. Други обясняват честите катастрофи с особения наклон и завой на пътя, който подвежда шофьорите при по-висока скорост.

В участъка преди време бе грубо назъбен и асфалта – малко след поредната смъртна катастрофа – но това не просъществува дълго заради протести на хората, че си съсипват колите. В момента е монтиран скоростен брояч, но местни шофьори продължават да се пистят с превишена скорост.