Пернишки лекар открива своя изложба с пейзажи, сатира и портрети на Айнщайн и Макрон

Д-р Ангел Ангелов, специалист „Вътрешни болести“, открива утре самостоятелна изложба в пернишката галерия „Кракра“, съобщиха от културната институция. 

Експозицията показва 17 живописни творби – пейзажи, рисувани с пастел, акварел и смесена техника. Картините са създадени в последните две години.

Освен традиционна живопис, лекарят провокира и с добронамерено предизвикателни творби, в които пресъздава своето виждане за двойнствените отношения между хората, различни ситуации в ежедневието, с привкус на сатира.

Перничани ще видят снимки на известни личностиАйнщайн, Макрон, Джордж Оруел и др., дорисувани от Ангелов.

 „Не се интересувам от политика, аз съм само лекар“, категоричен е д-р Ангелов. Експозицията му е разнообразна и е под надслов „Разни истории“. Това е четвъртата му самостоятелна изложба. Участвал е и в общи изложби.

Д-р Ангел Ангелов е роден през 1959 г. в Перник. Рисува от дете, талантът му е забелязан още в първите ученически години, по-късно негови карикатури са публикувани и в местния, и централния печат. Рисуването обаче за него остава само хоби, решава да се посвети на медицината.

В продължение на 32 години работи като лекар в Кардиологично отделение на най-голямото здравно заведение в Перник – МБАЛ „Рахила Ангелова“, предаде БТА.