НЕ СИ САМ раздаде 400 пакета с храна на перничани, прокарват водопровод на жена от село Люлин

Екипът на доброволческата инициатива „Не си сам” отличи с грамоти доброволците и партньорите,участвали в кампанията за подпомагане на възрастни, самотни и нуждаещи се хора от община Перник. Събитието под наслов „Време е да кажем „Благодарим” се състоя в градината край декоративното езеро в градския парк.

Около 400 пакета с хранителни продукти бяха раздадени по време на първата кампания, организирана от доброволческата инициатива в Перник и околните села, каза актрисата от Перник Луиза Григорова- Макариев, която е сред инициаторите на кампанията.

И се разрастваме. Идеята ни е вече не само хранителни продукти, а там където се налага да се опитваме да помагаме и с други неща. Например има една жена в село Люлин, която живее без течаща вода. И сега новата ни цел е да й прокараме водопровод”, споделят пред БНР.

Над 60 доброволци са се включили в кампанията. Дарителите са стотици.

„Перничани, хора от цялата страна, включително и чужденци се включиха с помощи. Например един господин от Гърция се включи на пункта ни. Имахме едно семейство украинци, които се включиха с дарение. И това доказва, че за добрината няма граници”, каза Филип Стоянов от екипа на инициативата.

Коментари

коментара