Нова футболна звезда в Перник получи повиквателна за националния отбор

ДЮШ Металург Калин Мирев

Най-новата футболна звезда в Перник е Калин Мирев. 13-годишното момче вкара първия си гол в мъжкия отбор на Металург още със самия си дебют.

Младият десен бек на юношеската школа на Металург получи повиквателна в националния отбор на набор 2008, съобщиха от клуба. Само преди три дни Мирев направи страхотен дебют в мъжкия футобл в контролна среща на Металург и Ноевци като отбеляза гол в полза на металурзите.

„Изключително сме горди от факта, че за пореден път забелязват наше дете от школата. Кальо е в отбора на Металург от близо 5 години и е пример за всички подрастващи, както на терена така и извън него. Той се подвизава на десния бек и крило, като след много добри игри и доста отбелязани голове беше забелязан от селекционерите“, коментират от пернишкия клуб.

13-годишнят Мирев направи и първи стъпки в мъжкия отбор на Металург и отбеляза гол при своя дебют в контролна среща. Целият треньорски щаб се гордее с него и му пожелава успех на предстоящия лагер сбор.

Още едно талантриво момче от Перник е получило повиквателна за националния отбор, разбра ZaPenrik.com. Това е Антоан Кюркчиев от детско-юношеската школа на Миньор. Той е поканен също на Тренировъчен лагер на проектонационали родени 2008.