Перничани подариха 144 знамена и имената на героите от Пернишко в битката за свобода

По оригинален начин почетоха 3- ти март перничани от партия ГЕРБ. 

По повод Освобождението младежи от партията раздадоха на граждани 144 български знаменца- по повод 144-години от Освобождението. Освен това те бяха подготвили и свитъци с интересни факти от историята на България, бяха написали и имената на хора от пернишкия край, които са се сражавали в освободителната война.

В церемонията пред Двореца на културата, където под звуците на Духовия оркестър беше издигнат националният ни флаг, се включиха народният представител Кирил Ананиев, областният и общинският координатор на структурата Емил Костадинов и Денислав Захариев, общински съветници, членове и симпатизанти на партията. Заедно с тях участваха представители на младежката организация и всички заедно с едноминутно мълчание сведоха глави в знак на почит и преклонение пред подвига на героите, отдали живота си за свободата на България.

По повод националния празник младите хора от ГЕРБ подариха на перничани и гости на града 144 национални флагчета. Те бяха подготвили и специални свитъци с интересни факти от историята за освобождението. В тях бяха написани имената на хората от нашия край, сражавали се в битките за Освобождението на България, за да се помни и носи в сърцата гордия български дух.

„3 март е един от дните в българската история, който ни изпълват с гордост, защото на този ден ние дочакахме своята свобода. Днес отдаваме почит на хилядите загинали за свободата знайни и незнайни войни. Да бъдем признателни и да помним делото им, техните мечти и завети! И нека в този ден призовем да се намери по-бързо мирно дипломатическо решение, за да се спре войната в Украйна“.

С тези думи се обърна ПП ГЕРБ – Перник към жителите на областта по повод националния празник на България – 3 март.

Коментари

коментара