Защо се бави ремонтът на Мемориала в Перник?

Защо се бавят част от ремонтните дейности на определени обекти, сред които е и емблематичната сградата на Мемориала на миньорския труд, в централната градска част в Перник, сигнализира общинският съветник Андрей Павлов.

„Обектът е знаков за града ни във връзка с икономическото минало на Перник като индустриален център. Мемориалът е ключов и по отношение на архитектурния облик и естетиката в центъра на града”, посочи съветникът от партия ГЕРБ. Той припомни за стартирането на проект, с който бяха премахнати старите плочи на външната част на мемориала.

За съжаление обаче забелязвам, че обектът вече е замразен и не се изпълнява никаква дейност. Това малко ми напомня за друг стартирал и прекъснат в средата на ремонтните дейности обект, а именно полагането на плочки пред старото кино в ЦГЧ. Притеснително в цялата ситуация е, че поради атмосферните условия и зимния период има огромна вероятност да се получи едно компрометиране на цялостния обект и съответно разрушаване на поставените плочки до момента”, аргументира се Павлов.

Той попита общинската администрация кой изпълнява ремонтните дейности и защо се наблюдава една немощ при реализирането им.

„Не ме разбирайте погрешно – не съм против изпълнението им, аз съм твърдо за изграждането и обновяването на различни обекти в града ни. Тези обекти се започват, стигат до определен етап и прекъсват, което налага да се харчат двойни средства от общинския бюджет, чиито основни приходи са от джоба на перничани”, посочи Павлов.

Коментари

коментара