Тайна завера в петзвезден хотел сваля пернишкия кмет на следващите избори

Тайна завера между няколко пернишки бизнесмени с накърнени бизнес интереси се опитва да свали сегашния кмет на Перник Станислав Владимиров на следващите избори, научи ZaPernik.com.

Срещата се е провела в санданския петзвезден хотел „Шарлопов“, като на нея са присъствали четирима важни фактора от пернишкия бизнес и ъндърграунд.

Домакин на срещата е бил шефа на КРИБ Перник Г. Милев – Краля. Присъствал е също така бизнесмена, който бе изхвърлен от договора за чистене на боклук в Перник – Федята. Той загуби милиони лева, откакто Владимиров стана кмет и смени фирмата за чистота с нова. Трети в тайната среща е бил скандалния пернишки бизнесмен и покровител на ромските махали в града Пешо Железаро, чийто интереси също бяха накърнени от Станката – взе му концесията на басейна в центъра на града. Четвъртият бизнесмен се водел приближен до кмета – чистел дървета и храсти из Перник, но играел двойна игра.

На срещата се обсъждало да се създаде местен съюз от бизнесмени-недоволни от кмета, които да направят организация за бутането на сегашния кмет от власт на следващите избори. Обсъждат се различни имена за конкурент на Станката, като най-спряганото е на общинския съветник Александър Александров – Малък Сашко от ГЕРБ.

Засега обаче поставените цели на бизнесмените в немилост изглеждат почти невъзможни, предвид високия рейтинг на действащия кмет Станислав Владимиров, измерен и от zaPernik.com преди броени дни. Около 75% от перничани дават отлична или много добра оценка на действащия кмет. Преди година този процент беше 80%.  Така, че ако изборите бяха днес, Станислав Владимиров ги печели от първи тур.

Следим темата!

Коментари

коментара