НОВИ двама нападатели и един вратар – на първа тренировка с Миньор в Перник

Треньорът на Миньор (Перник) Христо Янев събира утре футболистите на тима за първа тренировка от подготовката за пролетния дял на първенството, съобщиха от клуба. Три са новите попълнения, с които изпълнителният директор Велизар Димитров се договори в последните дни на зимната пауза.

Миньор привлече голмайстора на Созопол Борис Тютюков. 24-годишният нападател е юноша на Ботев (Пловдив), а в кариерата си е играл още за Витоша (Бистрица), Поморие, ЦСКА 1948 и Литекс. В професионалния футбол той има 62 мача, в които е отбелязал 17 гола.

През пролетта с жълто-черния екип ще бъде и голмайсторът на Септември (Симитли) Запро Динев. Към него много сериозен интерес имаше от още два родни отбора, но той предпочете офертата на „чуковете“. В кариерата си универсалният футболист от Петрич е играл в Беласица, Ботев (Пловдив) Витоша (Бистрица) и Септември (София). Офанзивните футболисти трябва да заменят напусналите Иван Вълчанов и Ивайло Димитров.

Овакантеното място на вратаря Алекс Георгиев, пък ще заеме Никола Виденов. 19-годишният страж идва от ЦСКА 1948. „Чуковете“ ще преминат функционални изследвания в сряда, а на следващия ден ще пътуват за Сандански, където ще премине почти цялата подготовка./sportal.bg

Коментари

коментара