Нова улица свързва Индустриалната зона на Перник с главен път

Община Перник ще изгражда нова улица, свързваща индустриалната зона на града с републиканския път I-6 Кюстендил – София, съобщиха от администрацията. 

Обявена е обществена поръчка за инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обекта. Предвижда се улицата да бъде с дължина 500 м, като ще започва от пътно кръстовище с пътя Кюстендил-София при км 82+790. Тя ще има две платна за движение с по две ленти и два тротоара и ще завърши до кръгово кръстовище в индустриалната зона на града. Улицата е част от регулационния план на Перник.

Прогнозна стойност на обекта е 1 895 000 лв. без ДДС.

Пернишката индустриална зона е разположена на площ 350 декара. Наличието в съседство на общински терени дава възможност да се разшири до 1000 декара. Намира се в близост до два европейски пътни коридора, в посока Атина и Адриатика, до автомагистрала „Люлин“,товарната жп гара и летище София.

Изградена е довеждаща инфраструктура към индустриалната зона. Поради липса на финансов ресурс не е построена вътрешна такава, което обуславя липсата на инвеститорски интерес, обясниха от общината./БТА

Коментари

коментара