Топлофикация Перник на 70 – история, индустриализация, гордост и комфорт за Перничани

Да си роден и да живееш в един толкова значим за българската икономика град като Перник не може да бъде нищо повече от гордост.

Много са нещата, които се случват за първи път тук, дори и в най – новата ни история – първата крушка, въгледобивът, който изкарва страната от голяма криза след войната, кадрите за българската енергетика, голяма част, от които се обучават именно тук.

От създаването на Мините преди 130 години, Перник се превръща в първоизточника на българската енергетика. Преди 70 години с откриването на ТЕЦ Република този имидж на значим енергиен център се затвърждава.

В днешно време Перник е един от малкото градове (по – малко от 15 в България), които се радват на комфорта от топлофикационната услуга.

Изпълнителният директор на дружеството, който е еколог по образование, си пожела заедно с екипа си да завършат модернизацията на дружеството и да постигнат чисто производство. Топлофикация Перник днес работи не само за покриване на екологичните изисквания, но е започнала процесът, свързан с рехабилитация и подмяна на участъци от топлопреносната мрежа, така че да постигне едно още по – високо качество на предлаганата услуга.

И всичко това не са само добри пожелания, а стъпки, които вече се правят – по- бавно от желанието, но с повече увереност от натрупания опит и знания.

Да виждаме повече усмихнати и доволни клиенти“ казва Ясен Кацаров като измерител за успехите.

Повишаването на качеството на клиентското обслужване е в топ 3 цели на управляваното от него дружество.
Още в началото на пандемията Топлофикация Перник предостави услугата самоотчет, за да не се налага инкасатори да влизат в домовете на хората. Това е компромисен вариант за онези, които все още не са преминали на уреди с дистанционен отчет. Новите уреди са изискване от Европа, за да се сложи край на прогнозни и изравнителни сметки. Отново разбирайки затруднението на хората, Топлофикация предлага програма – безлихвено изплащане на уредите на доставна цена и без такси, които да утежняват сметката. В същата посока е и програмата Лоялен клиент, която тази година е с още по – добри условия – безлихвено разсрочено плащане на зимното отопление на 11 вноски с отстъпка в месечната сметка и цели 30% от изравнителната. Цялостната промоционална програма печели нови клиенти на дружеството и повишава удовлетвореността на вече съществуващите.

Грешки има, както и аварии, признават от Топлофикация, но вярват че с упорита работа и добър екип те ще стават все по – малко, а на тяхно място ще се настани комфортът от една отлична и достъпна услуга.

Да покрием екологичните изисквания, но да остане услугата достъпна“ е най – голямото предизвикателство за екипа на Ясен Кацаров. Много му се е искало да отбележи годишнината на топлофикация като празник на града – с изложба от снимки, които ни връщат в годините назад, с талантливи Пернишки изпълнители и творци, но „пандемията ни кара да бъдем смирени“.

Времето, в което живеем е трудно“, казва още той. „Ще насочим всички усилия, за да се опитаме да запазим цените или поне те да бъдат близки до настоящите, ще работим и по дългосрочните си приоритети.

За това и Топлофикация Перник раздаде 70 награди чрез томбола сред абонатите си, най – голямата, от които е безплатен отоплителен сезон за едно домакинство.

Нека бъдем здрави, а най – доброто вярвам, че предстои“ пожелава на всички Перничани Ясен Кацаров.