Перничанката Елена Китанова стана хит в Париж

„Когато лукса срещне изкуството“

Става въпрос за дизайнерката Елена Китанова, която от няколко месеца е атракцията в Париж, в най-престижните модни пространства, с авторски разработки на луксозни модни аксесоари – дамски чанти, портфейли и колани. Нова Дизайнерска марка, която комбинира ноу-хау на луксозни кожени изделия и ръчни художествени занаяти. 

Елена Китанова е с пернишки корен. Тя пристига в Париж на 19-годишна възраст, за да се реализира в модната индустрия, където внимателно планира обучението, което ще й е необходимо, за да стартира собствена марка: три дипломи: магистър по маркетинг и международна търговия, магистър по дигитален маркетинг и уеб Стратегия и CAP Луксозни кожени изделия и седларски изделия и повече от 10 години професионален опит в международния мениджмънт. Израства в семейство на художници, които и предават не само  чувството за естетика, но и техниките на приложното изкуство, които тя използва в дизайна на нейните брандове.

Продуктите на марката са проектирани и разработени в парижката работилница на дизайнера Елена Китанова, сертифицирана от „Académie de Paris„. В тази работилница тя изработва и продуктите от лимитирани серии.

Интереса към нея е породен от уникалните и качествени продукти, с богата история и силна идентичност, но и модерен резонанс и собствен подпис в модните тенденции. Българската шевица неотменно присъства в нейните разработки. Всяка шевица е вдъхновена от мотивите на българската и славянската народностни култури, но трансформирани през творческия поглед на дизайнерката.

Младата марка Elena Kitanov Paris, присъства в едни от най-престижните модни пространства в  меката на модата Париж. Активното и присъствие на световната модна сцена е едва от няколко месеца.

Само след няколко дни на 10, 11 и 12 декември 2021 год. предстои представяне в едно от най-предпочитаните места на модните корифеи, в престижния хотел „НОРМАНДИЯ“.

 Творенията на перничанката рисъства на страниците на редица модни електронни списания, най-известните, от които са: Style NewsFashion, Lifestyle & Modeling – Global Platform

В световните модни салони:

Първокласно модно търговско изложение Jardin des Tuileries. Paris, Франция  · First Class Fashion – ноември 2021 г.

СВЕТОВНО модно търговско изложение – първокласно /от 1-ви до 4-ти октомври 2021./, в известната градина „Jardin des Tuileries“ на Музея в Лувъра.

Представянията на младата дизайнерка минават под МОТОТО „ELENA KITANOV PARIS – QUAND LE LUXE RENCONTRE L’ART“- Когато лукса срещне изкуството.