Миньор загуби в Перник

Миньор и Хебър завършиха с 1:3 в Перник след динамичен мач, видя zaPernik.com. 

„Ако има повече истински мачове като днешния, ако отборите наистина се надиграват, ще има много по-добър футбол в България. Нека има повече феърплей на стадиона – такъв, какъвто видяхме днес. А загубите са част от играта“, коментира треньорът на миньорци Христо Янев след мача. 

Първи в мрежата се разписаха домакините от Перник. След една опасна атака на „чуковете“ към вратата на Хебър, последва втора, която бе увенчана с попадение. Голът влезе в 42-ра минута на първото полувреме от крака на Емил Ценов.

Радосттта на миньорци обаче трая едва две минути.

След разбъркване и хаос в средата на терена, защитата на перничани се обърка и Жак Пехливанов изравни в 44-та минута. А вратарят на Миньорци единствено успя да проследи топката, която се търкулна във вратата му.

Второто полувреме домакините от Перник бяха неприятно изненадани и не само, че не успяха да задържат равенството, но и загубиха.

В 63-та минута Георги Тартов вкара гол във вратата за Хебър, а Живко Петков финализира тотално загубата на Миньрци в 86-та минута, оформяйки резултата 1:3.

Старшият на Миньорци Христо Янев поздрави Хебър за победата. Той коментира, че трябва Миньор да промени нещо в работата си.

„Ако има повече истински мачове като днешния, ако отборите наистина се надиграват, ще има много по-добър футбол в България. Нека има повече феърплей на стадиона – такъв, какъвто видяхме днес. А загубите са част от играта“, коментира Христо Янев.