Автомобилен състезател за катастрофата на АМ Струма: Пътят е капан

Село Боснек (23 ноември 2021) При тежък пътен инцидент с автобус загинаха 46 човека. Произшествието е станало на магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек. Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония. Седем души са спасени и са откарани в "Пирогов". Пресфото - БТА снимка: Минко Чернев (ЕД)

Автомобилният състезател Димитър Илиев анализира фаталния инцидент на АМ “Струма”.

Като човек, който се занимава с пътна безопасност от години, автомобилният състезател Димитър Илиев направи опит да се постави на мястото на шофьора на македонския автобус, който изгоря на АМ “Струма”, а 45 души загинаха.

Много фактори са се насъбрали. Видях това дори без да съм ходил на мястото на инцидента, а само през интернет“, каза той в предаването “Денят започва” по БНТ.

Илиев припомни, че за много от проблемите, които не търпят отлагане, е алармирал още от 2019 година – това са места, където редовно стават тежки инциденти, често с жертви. Според него, това са капани, в които всеки може да бъде подведен и да попадне в ПТП. Въпросът е, че няма воля нещо да се оправи, заяви Илиев./gospodari.com