Съдът остави зад решетките съпругът-убиец и баща му, захвърлили тялото на Евгения край Перник

„Убиец! Изрод! как да кажа на внука си, че баща му е убил майка му?“

С тези думи майката на удушената и изхвърлена до Перник Евгения Владимирова посрещна зет си и баща му пред съдебната зала. Апелативният съд в София остави Орлин Владимиров и баща му Пламен в ареста.

Магистратите отказаха да назначат медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава.

Бащата, който е обвинен в помагачество за убийството на Евгения, през цялото време говореше за себе си и своите нужди в съдебната зала. Същото говореше и обвиняемия за удушаването на Евгения неин съпруг Орлин – той не поиска нищо за себе си, но настояваше баща му да бъде пуснат от ареста.

Съдът отказа, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Преди седмица трупът на издирваната Евгения беше открит в куфар до Перник. Съпругът й Орлин призна, че я е удушил, а баща му Пламен му помогнал да скрие тялото./24 часа

Коментари

коментара