Уикенд в Перник: Рекордно пиян шофьор, катастрофа, дрога и заразен с ковид из града

полиция Перник

Бързи производства. Четири бързи производства са започнати в ОДМВР – Перник през почивните дни.

42 –годишен перничанин е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол .
Петък вечерта, около 19,00 ч., в гр. Радомир е проверен лек автомобил „Хюндай“ с водач 42 – годишен перничанин . Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 2,53 промила в издишания въздух. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и е образувано бързо производство.

29-годишен мъж е нарушил задължителната карантина, поставена му от РЗИ във връзка с пандемията от коронавирус. Мъжът е с постоянен адрес в гр. Перник. Започнато е разследване по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Неделя, около 00,30 ч. през нощта, в околностите на град Радомир автопатрул на РУ – Радомир проверил лек автомобил „Фолксваген“ със столична регистрация, управляван от 28 – годишен млад мъж. Оказало се, че той управлява автомобила си под въздействието на наркотично вещество – амфетамин. Младежът отказал кръвна проба. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед.

Рано тази сутрин, в Първо РУ – Перник бил подаден сигнал, че на улица „Стара планина“, лек автомобил „Форд“ с пернишки регистрационни табелки е катастофирал в паркиран автомобил. При извършената проверка на водача му с техническо средство, е установено, че той управлява МПС с 1,69 промила концентрация на алкохол в издивания въздух.