Удар по ракията в Перник: Близо 400 литра отидоха при полицаите

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР – Перник установиха и иззеха близо 400 литра алкохол без акцизен бандерол на МФ на Р България.

Вчера, около обяд в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол, проведена на територията на град Батановци, служителите от сектор ПИП при ОДМВР – Перник проверили къща , обитавана от 47 –годишен местен жител.. Намерени и иззети по надлежния ред са 400 литра алкохол без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван. Образувано е досъдебно производство.

Няколко дена по–рано, служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР – Перник, съвместно със трънски полицаи са извършили проверка в заведение в град Трън, където са установили и иззели два килограма тютюн за наргиле, без акцизен бандерол на МФ на Р България, продаван в търговския обект.

Работата по двата случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник.