Съживяват трънския край с Джаз Ерул Фест

Съборът на манастир "Света Троица" край село Ерул

Второ издание на Джаз Ерул Фест ще се състои от 27 до 29 август в едноименното село в община Трън, съобщиха организаторите. Проявата е инициатива на местни жители и цели да популяризира красотата на трънската природа и да съживи пограничния край.

Стартът на музикалното събитие ще бъде даден в 20,00 ч. на 27 август с концерт на група „Джайпег“ – Светлозар Кузманов – флейта, саксофон и пиано, Петър Арсов – саксофон и кларинет и Камен Рангелов – китара и бас.

На следващия ден Трънското туристическо дружество, което подкрепя проявата, организира изкачване на Големи връх /1481 м/ – първенец на Ерулската планина. Има възможност и за посещение на Ерулския манастир „Св. Троица“.

Следобед местни производители ще представят свои продукти на специален пазар, ще има музикални и арт работилници, предвидени са изкачвания до близки местности.

Официалното откриване на фестивала е в 19.00ч. на 28 август. Ще прозвучат изпълнения на Атанас Миладинов – пиано, Петя Станчева – вокал,Венелин Стоянов – бас китара, Стефан Кожухаров – барабани, Иван Бороджиев – флейта, саксофон, Милен Кукошаров – пиано и Венелин Стоянов – бас китара.

В неделя посетителите на фестивала ще дегустират местни продукти, за децата ще отвори музикална работилница, предвидени са още походи до близки местности.

В съботния ден ще има осигурен транспорт от Перник до Ерул и обратно. Бусовете тръгват от паркинга на зала „Борис Гюдеров“ в 9.00ч. и се връщат от Ерул в 22.30ч. Цена на пътуването до Ерул и обратно е 10 лв., уточняват организаторите, предаде БТА.

Коментари

коментара