Сигнал до ZaPernik.com: Радомирци плащат сметките на незаконен фитнес

Години наред живущите в квартал „Арката“ на град Радомир сме принудени да търпим безводие, лоши пътища и липса на паркоместа около блоковете, в които живеем. Сигналите, които подаваме за проблемите стигат до задънените кабинети на общинското деловодство и резултати няма…

Преди дни с учудване разбрахме, че фитнесът в нашия квартал е незаконен, а сметките за ток за отопление и охлаждане от климатици, както и тези за вода, охрана СОТ и видеоваблюдение се плащат от община Радомир. С данъците на всички нас от община Радомир, които получаваме изключително лошо качество на услугите, които общината е длъжна да ни предоставя, защото пари в общинския бюджет нямало. Оказва се обаче, че пари за незаконен частен фитнес, който се издържа от общината, има.

Преди години бившото училище „Любословие“ беше ремонтирано след съмнителни обществени поръчки, след което беше превърнато във фитнес.

Същото отвори врати за обществено безплатно ползване през 2017-та година.
В пандемичната 2020-2021-ва, когато всички фитнеси бяха затворени, въпросният спортен център се превърна в частен фитнес, който можеше да се посещава само от определени хора, които притежават персонален достъп и ключ.

Излиза, че община Радомир е покривала сметките за фитнес, който според справка от РЗИ е незаконен. Докато на нас ни се отказва подмяна на изгорели крушки от уличното осветление около блоковете, общината плаща за фитнес зала, която група хора са присвоили и ползват като тяхна лична.

Според работещи в община Радомир, в момента се търси вариант за узаконяване на незаконния фитнес със задна дата, защото реално той работи незаконно от 2018-та година, като собственик се явява община Радомир.

В имейла прилагам писмо от РЗИ и снимки от самия фитнес, който според инспектори, които уж са правили инспекция преди години – не съществува като обект.

Както се вижда от снимките, уредите се ползват от малолетни и непълнолетни, като за безопасността на същите не отговаря никой. В същото време фитнесът се води незаконен и ако се случи инцидент, никой няма да поеме вина.

Проверки и актове не са правени, поради причината, че въпросният обект не съществува по документи, но всички консумативи за въпросната зала и към днешен ден се плащат от джобовете на всички радомирци.

Текст: Кристияна Г.

Коментари

коментара