От днес Община Перник ще се придвижва с тротинетки

С нови превозни средства се сдобиха служителите на общинския инспекторат на Перник, разбра zaPernik.com. От общината са закупили шест броя електрически тротинетки, с които инспекторите ще могат бързо и ефективно да се отзовават на сигналите на гражданите в общината.

Целта е оптимизиране на работата на администрацията в Перник, по-екологичен, по-модерен и по-бърз транспорт и ефективност на работа. Вместо да се харчат излишни средства и време за коли и паркиране, тротинетките ще позволят на общинските служители да бъдат гъвкави и мобилни и много по-лесно да извършват дейности, касаещи града.

Тротинетките са модел xiaomi и позволяват пробег до 30-40 км.като развиват скорост от 30км.ч.

Освен това от общината са закупили и таблети в полза на инспектората, с които да се заснемат нарушения и щети и бързо по електронен път да бъдат писани актове на нарушителите.

Общинският инспекторат е съставен от млади хора, които приемат с ентусиазъм новите придобивки. Те са доволни че ще работят по модерен и екологичен начин, по примера на западноевропейските си колеги, сподели за сайта секретарят на общината Мартин Жлябинков. Той самият каза, че вече е тествал тротинетките във връзка с работата си е изключително доволен от бързината и лекотата, с която се работи.

Освен от Общински инспекторат, новите придобивки ще се ползват и от други общински отдели в Община Перник.

Коментари

коментара