Страшен скандал! Кметът на Перник разкри огромни нарушения в общинския „Жилфонд“

Кметът на Перник Станислав Владимиров откри страхотни нарушения в общинското предприятие „Жилфонд“ и в града е на път да гръмне огромен скандал по темата, научи zaPernik.com. „Жилфонд“ и „Флор“ са двете много нашумели общински предприятия, които се грижат за основната поддръжка на града. „Флор“ е общинско дружество и е фокусирано върху озеленяването на града, а „Жилфонд“ е предприятие, създадено от Общинския съвет на Перник, фокусирано върху строителството.

„Открих неща, които ме карат на настръхна. Някои си правят зад гърба на Общината и гражданите упражнения, като си мислят, че няма да ги хвана и ще останат без последствия“, каза кмета Владимиров пред zaPernik.com.

Става въпрос за общинското предприятие „Жилфонд“. От сигнали, научих, че вътре се случват смущаващи неща. Поисках да бъде направен одит на предприятието, въпреки, че това не е моя работа. „Жилфонд“ е на пряко подчинение на Общинския съвет, който по традиция превръща общинските предприятия в чекмеджета на далаверата, но удариха на камък с мен„, каза Станислав Владимиров.

В одита на пернишкия кмет излизат доста скандални разкрития.

Така например над 67 000 лева са отишли от общинското „Жилфонд“ към фирма „Западна инвестционна компания“ ЕООД. Според одита не се знае за какво точно са били дадени парите.

Къде е контролът на това дружество? Общинският съвет е назначил контрольор, който е получавал заплата, за да следи да не се краде и да няма нарушения„, попита кмета и поиска разследване на случая.

Освен това, одита на кмета се натъква на още едно скандално нещо. Според справочните регистри, фирмата „Западна инвестиционна компанияЕООД, на която са платени над 67 000 лева от „Жилфонд“ фигурира в справочни регистри забележете с телефони за връзка на… управителката на „Жилфонд“ Станислава Тодорова и Административният секретар на „Жилфонд“ Костадин Иванов.

Компетентните органи, ще установят дали са крали. Одитът показва нарушения. Предал съм го на общинския съвет, доклада трябва да отиде в прокуратурата. Общинският съвет на Перник не си върши работата. Всяко едно общинско предприятие, те му слагат директор, те му гласуват контрольор, който следи да не се краде, всички вземат заплати, но какво правят? Ще ги разнищя всичките общински дружества и предприятия, след като Общински съвет не го прави„, закани се кмета на Перник Станислав Владимиров.

След като далаверите излизат на яве, Административният директор на „Жилфонд“ е отстранен, а директорката обмисля дали да не подаде оставка.

Председателят на Общинския съвет Димитър Колев (с маската на снимката), чиято институция отговаря за общинските предприятия мълчи по темата. Очаква се докладът с нарушенията на „Жилфонд“ да влезе в пленарна зала на Общински съвет.

Общински съветници обаче разкриха пред zaPernik.com, че въпросният Костадин, който е „звездата на доклада“ е дългогодишна дясна ръка на председателят на Общински съвет Перник Димитър Колев и продължават да движат заедно из Перник.

Очаквайте продължение…

Коментари

коментара