Амбициите на новата директорка на Руското в Перник Елеонора Владимирова

Физкултурен салон, нови паралелки и иновации са част от амбициите на Елеонора Владимирова – новата директорка на СУРИЧЕ „Петър Берон“, известно в Перник като Руското училище. 

Елеонора Владимирова спечели конкурса за поста, който бе овакантен след кончината на предишната директорка. Елеонора обаче не е от вчера в Руското – тя е част от екипа на училището вече три години, познава много добре учителите, учениците и проблемите на едно от най-старите и елитни училища в Перник.

 „Следващата година СУРИЧЕ Петър Берон трябва да бъде иновативно училище. Задължително„, каегорична е новата директорка. „Заедно с ученици, учители и родители ще направим един много добър проект, който ще ни даде възможност да бъдем иновативно училище„, казва Владимирова пред канал Струма.

Иначе Руското има проблем с приема след седми клас. Но той не е заради липса на желаещи, а поради наличност на желаещи, които искат да продължат образованието си в любимото училище, но за съжаление няма да могат. Именно затова Владимирова обмисля от догодина да се открият две паралелки, в които най-добрите възпитаници на СУРИЧЕ да получат такава възможност.
Към момента в училището е открит прием след седми клас в паралелка „Организатор на туристическа агентска дейност“, която след първо класиране е запълнена.

В момента тече и козметичен ремонт на сградата на училището, която е обявена за паметник на културата.

Но за първи път Руското на Перник е на път да се сдобие със свой физкултурен салон. В момента тече обществена поръчка в Министерството на спорта и всички стискат палци до началото на учебната година физкултурният салон да стане факт. Той ще бъде отделна сграда в двора на училището, но ще има топла връзка към коридора и стаите на учениците.

Госпожа Владимирова обаче не се спира дотук, става ли въпрос за визия. Тъй като училището е паметник на културата тя разчита на Министерството на културата за отпускане на средства за обновяване на външната фасада на школото и ремонт на покрива.

Коментари

коментара