Първо бомбастично интервю на Георги Чернев за ZaPernik.com: Корнелия Нинова и Станката, Добрев и Гергов водят братоубийствена кървава война

Георги Чернев стана доста активен последната година сред пернишката общественост и е време да влезе на страниците на ZaPernik.com. Чернев стана популярен основно с две неща – не успя да стане депутат от листата на БСП на миналите избори и в същото време поведе битка срещу кмета на Перник Станислав Владимиров срещу изравняването на таксата, която хората плащат за боклук в градовете и селата.

Г-н Чернев, кандидатирате се отново за народен представител, след като не успяхте да станете такъв на миналите парламентарни избори. Сменил сте партията – вече не сте кандидат от БСП , а от МИР. Каква е причината за тази партийна рокада?

Аз съм експерт. Моето CV е интересно. БСП ме поканиха няколко дни преди началото на предишната кампания. Приех, защото те поставиха в своята програма мое старо искане за Закон за национална камара. Това е добре за бизнеса. За да няма повече такива бизнесмени, които да се оплакват,че са били рекетирани. Ако има национална камара, то няма да има рекетирани. Влязох в кампанията и вложих много енергия, скромно мога да кажа,че направих много силно участие. За съжаление попаднах в центъра на приятелски огън. искам да работя позитивно, мъдро, силно и да бъда полезен в защитата на хората и бизнеса, а не да бъда елемент от разкалян терен с некоректни подмятания от някои хора. Моето минало е на експерт и нищо спорно няма в него. Имал съм и имам приятели експерти, които са в различни партии и в това няма нищо лошо. Дори съм толкова толерантен, че не приемам уволненията на експерти по политически причини. В предишната кампания лайквах приятели от други партии. Казаха ми,че това не е правилно. Значи,аз до вчера съм ги лайквал, а днес не може? С това не съм съгласен. Всеки трябва да каже коя партия е избрал, а хората са тези, които ще направят своя избор. Тук е отговора на вашия въпрос. Аз съм свободен човек, експерт. Имам идеи как да защитя интересите на Гражданите и на Бизнеса. Единственото , което ми трябва е Свобода да избера партия, която е готова да не ми пречи, да не съм в огъня на братоубийствена война, а да работя за моите и на партията идеи. Аз съм избрал Свободата на тези избори да работя с една млада, необременена партия, която споделя моите идеи за защита на Гражданите и Бизнеса. Партия МИР е създадена 2018 г. участва активно в протестите през лятото и се бори за 100% машинно гласуване. Много искам да направя креативна кампания. Имам идеите и ще се опитам. Една от тях е да се съберем водачите на листи и да направим серия от диспути на живо. Ето това е нещо полезно за Гражданите.

Не срещате ли подкрепа от централата на БСП и какви са взаимотношенията Ви с Корнелия Нинова и Станислав Владимиров, за да се наложи да смените партията за тези избори?

По горе частично отговорих. Мога да кажа,че не е моя работа като Експерт да коментирам темата за БСП, на която не съм член. Но, за разлика от т.н. хлъзгави политици ще се опитам да кажа моето мнение. От битката за овлядяване на БСП, която кръгът Гергов, Добрев, Владимиров и т.н. водят ще загубят и Нинова и те. Това е братоубийствена война. Кървава война. Както знаете се занимавам и с театър и с кино. Преди време направих спектакъла за Раковски „Ти,кой си?“. Тази година напрвих филм със същото име, който бе излъчен по БНТ. Сега работя по спектакъл и филм за Яне Сандански. Знам как е завършила братоубийствената война преди 100 години. така ще завърши и тази. Тогава и двете страни са дали жертви, а Македония и Беломорието не са станали част от България. Аз не сменям партията, а правя избор на партия, която е чиста и неопетнена, която дава свобода на хората и доброволците да работят за идеите си, а не да се бият и оплюват. БСП е тромава , стара партия. Централата и Нинова не могат да са гъвкави, защото от много страни има натиск върху тях, но те ще си функционират по този модел, защото така работи БСП.

Вие сте доста активен по горещи теми в Перник. На Ваше място в листо в листата на БСП сега е сложена дъщерята на назначения областен управител от служебното правителство Симеон Василев – Галина Василева. Смятате ли, че с този ход левицата ще спечели повече гласове, отколкото с Вас?

Познавам г-н Симеон Василев, даже много по добре отколкото познавам Станката. Изненадан съм, че прие да стане областен управител. Той седна на един горещ стол. Това е неговия избор. Не е фотогенично, в този момент неговата дъщеря да е втора в листата. Това не се приема добре дори в средите на БСП. Все пак , както казах имам много приятели и малко врагове в тази партия и дочувам как коментират. От този ход левицата няма да спечели повече гласове. В Миналата кампания левицата получи гласове и заради мен. Например в с.Кладница, където живея, аз имах няколко срещи с опоненти, с хора, които никога не биха гласували за БСП, но аз им казах, че гласуват за мен. И БСП и аз постигнахме сериозен резултат, в сравнение с други села. БСП на тези избори ще потъне с поне още 1000 гласа. Доколкото имам информация дори някои в БСП се борят този път да не влезе и един от БСП?! Това те ще използват в борбата с Нинова. Тяхна си работа. Ще видим какво ще стане.

Като цяло как ви се вижда формулата, която левицата в Перник избра – бащата да е областен управител, а дъщерята кандидат за депутат от един и същи избирателен район? И каква е прогнозата Ви за този политически ход на БСП?

Тази формула е правилна в първата си част. Например елементът Озон е Кислород с три атома, но както знаем съществува кратко. Животът на тази формула е кратък. Дано не се повтаря, защото ще стане нещо като семеен модел : Нено, после Станаката и така може да се появи нова мода в лявото.

Имате ли шанс да влезете в парламента от партията, която представлявате на тези избори МИР и каква е прогнозата Ви за следващият парламент – кои партии очаквате да прескочат 4% бариера, коя партия ще спечели изборите и каква е Вашата прогноза за четирите пернишки мандата?

Тези избори са първите сериозни избори на МИР в Перник. Нека да кажа, че МИР означава Морал, Инициативност и Родолюбие. Аз и членовете на листата имаме и трите. За Инициативност, няма да ви давам доказателства, вие сами сте се убедили,че съм инициативен. За Родолюбие – вижте в моя профил в YouTube колко много видеа съм направил. Моят дядо е бил царски офицер, герой от балканските войни! Аз знам, че в този парламент ще се повтори резултата от предишния, горе долу. Най-вероятно е да има нови избори през пролетта. За МИР е важно хората да ни видят, сами да ни усетят и да останат удовлетворени от нашата кампания и вярвам,че това ще стане. Ще гоним резултат от поне 1000 гласа, а след това през март и особено на местните избори ще работим за победа! Перник може и заслужава повече.

Коментари

коментара