Протестът срещу изравняването на такса смет между Перник и селата претърпя пълен крах

Протестът срещу изравняването на такса смет между жителите на град Перник и селата, който бе насрочен днес пред пернишкия съд, за да му наложи натиск, претърпя пълно фиаско. Бяха извикани и камерите на Нова телевизия. В крайна сметка обаче протестиращи нямаше. 

Пред сградата на съда присъстваше адвокатката срещу изравняването на сметките в града Боряна Димитрова – шефка на партия ДПС в Перник, нейният съпруг – Васил Мирчев – кмет на село Кладница, който е под нейно ръководство и няколко човека, които са намерили, за да се оплачат пред камерите на Нова телевизия.

Хора от съда са потресени от това, че са се чували селски подвиквания. Първоначално „протестиращите“ били ядосани, че нямало хора. После си говорели на висок тон помежду си. Накрая развявали някакви знамена. Кметовете на съседните две села Драгичево и Рударци дошли накрая, колкото да отбият номера.

В същото време идва края на една голяма несправедливост – селата да изхвърлят много боклук и да плащат жълти стотинки, а живущите в Перник да плащат висока такса смет, като генерират най-малко боклук.

В момента казуса е вкаран в съда, където ще се решава.

Коментари

коментара