Ето как се променя Перник през тази година

Продължава подмяната на бордюрите и тротоарната настилка по ул. „Софийско шосе“. Общата им квадратура до пътен възел „Марина Бара“ е над 6250 м2. След приключването на обновяването на тротоарите ще започне и полагането на новата асфалтова настилка по протежение на улицата, съобщиха от общината.

При подходящи метеорологични условия е предвидено работата по обекта да приключи до края на месец май.

По „Софийско шосе“ е изградена и нова дъждовна канализация, която да предотврати наводняването на автогарата и главен път I-6 при обилни дъждове.

През тази година Община Перник предвижда и пълното обновяване на асфалтовата настилка по главната улица на кв. „Тева“ – „Освобождение“, където ще бъде подменен и водопроводът, както и преасфалтиране на ул. „Отец Паисий“.

Освен това през 2021 г. е предвидено на възлови и натоварени кръстовища да бъдат изградени кръгови. Приоритет са кръстовишето на ул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ при кв. „Димова Махала“ и кръстовището на „Шахтьор“.

Инфраструктурното обновление на града и селата на територията на Община Перник ще продължи през цялата година. Своевременно ще информираме перничани за хода на работата и предвидените за ремонт улици, водопроводни трасета и други, казаха още от администрацията на Перник.

Както вече писахме, нова организация на движението се очаква и в квартал Изток. Повече вижте ТУК

Коментари

коментара