Искат кръгово в района на банята в кв. Изток

Жители на квартал Изток искат кръгово движение в района на старата баня. Това стана ясно от среща, провела се в миналия петък в Кметство Изток с граждани относно по-добрата организация на движението в квартала.

„Болшинството хора се обединиха към изграждането на кръстовище с кръгово движение на банята. Такова кръстовище е и приоритет за община Перник и се работи върху проект„, съобщи във фейсбук Кристиан Иванов.

Ето още какмо написа той:

В тази връзка г-н Стоименов и г-н Торлаков предлагат ул. Маркс да стане изцяло еднопосочна(от Лом до Гагарин), което е изцяло аргументирано. Г-н Торлаков беше подготвен и със схема за нова организация на движението по ул. Лом, като тя стане еднопосочна от бл 40 към канала, а в началото( при Стомана 3) да се свалят колите от тротоара( това няма да намали броя паркоместа, а ще освободи изцяло тротоара на ул Лом). Това е и основната концепция от срещата.

От въпросите на хора, които не успяха да присъстват може да отбележим и отговорим на следните:

На Емилия Лазарова за леви секции на светофара на Мошино.- за същия имаме готов проект за преминаване на три фази. Т.е едната посока на Гагарин, после втората, после М. Стоянов. Така ще се правят левите завои без проблем.

Дончо Йорданов е предложил промяна в скоростните режими на ул. Гагарин и повишаването на 70 км/ч. – за ограниченията от 40 в района склада за строителни материали на Винпром има резон да бъде повишено, но тази улица е изключително опасна с многото отклонения в промишлената и част и пресичането на две платна с по две ленти. 70 км в час е висока скорост, защото включването не е безопасно.

Г-жа Каролина Иванова беше насочила вниманието към обезопасяване и регулиране на изхода на бензиностанция Лукойл. – наистина това място не е безопасно и трябва да се реши спешно. Ще се направи проверка на ситуацията.
По отношение на асфалтополагане, запълване на дупки от ВиК и Топлофикация, счупени плочки и др, срещата нямаше отношение.

Имаше и писма с проблеми и казуси без конкретни локации, а други с гпс координати, което не позволи разглеждането им. Възможно е да изпускам някой в текста, моля за извинение. На място разгледахме всичко представено.