Ревизоро иска да вкара Станката в затвора, заради пернишките стари дивани и перални

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро е решил да отмъсти на перничани и пернишкия кмет Станислав Владимиров – Станката за водната криза, като е подел акция да тормози града ни, заради сметището, което от месеци новия кмет алармира като следващ голям нерешен проблем на града.

Какъв е проблема?

Перничани изхвърлят своите ненужни едрогабаритни неща, където им падне. Основно това идва от селата, където има доста ремонти и виладжии. Стари дивани, фотьойли, секции, телевизори, перални – всичко излишно се изхвърля по улиците. После перничани снимат във фейсбук боклука на улицата и искат той да бъде махнат от общинските власти. Но този боклук трябва да отиде някъде. Досега е отивал в депото за смет при кв. Тева. Но това е незаконно. Депото е препълнено и трябва да се направи нова клетка.

Решението

Точно по тази причина, кметът на Перник започна да изгражда нова клетка за отпадъци. По тази причина кмета поиска изравняване на такса смет в селата и града. За да може да има къде Перник да извозва големите си битови отпадъци, идващи основно от големите села на Перник.

Атаката на Ревизоро

Знаейки за проблема, че няма къде да се изхвърля едрия отпадък, а голямото му количество, което перничани генерират, особено по време на пролетните ремонтни дейности, министър Ревизоро, вместо да помогне за решаването му е решил да си отмъщава на перничани, заради водната криза и да праща проверки, за да види дали селските дивани се извозват в бунището в кв. Тева, където НЕ трябва да са. А те реално са там. И има глоби за кмета. Ревизоро се заканвал дори, че ще вкара кмета на Перник в затвора, ако продължава да извозва диваните на хората там.

Защитата на Станката

Вкаран съм в много трудно положение – да чистим едрите боклуци на хората от техните ремонти на къщи, което не е наша работа, защото по закон, всеки трябва да извика камионче, да плати на депо за боклука си и да го откара там, но никой не го прави. Аз трябва хем да изчистя града, хем да построя ново депо за отпадъци, хем да се намерят пари, хем всичко да се случи със задна дата, защото не е направено отдавна„, каза пред zaPernik.com кмета на град Перник Станислав Владимиров.

Изходът е: Реформа

Знам, че е неприятно. Знам, че таксата за смет на хората в селата ще се изравни с тази от града. Така е справедливо – оттам идва най-много голям боклук. Правят цели ремонти на къщи и дворове и изхвърлят по улици и дерета на реки. Знам,че ще е трудно, но не ме е страх.

Основите на реформата са положени: Пролетта влизат новите камиони за сметоизвозване на Перник. Те ще бъдат чисто нови – а не стари трошки, изхвърлени от другите градове. Влизат новите кофи за боклук, които ще бъдат с педали и няма да се разпилява боклука от тях. Започнал съм изграждане на новата клетка за смет, нова площадка за едрогабаритни отпадъци, където да изхвърляме точно тези незаконни дивани, перални и строителни отпадъци. За една година съм направил това, което десетилетия не се прави в града. Очаквам подкрепата на хората. Ще е трудно, но ще успеем и няма да допуснем криза с боклука, както преди мен допуснаха криза с водата„, каза Станислав Владимиров.

Има два пътя – да тънем в боклуци до живот, както сме били досега, или да решаваме кардинално проблемите. Хората са ме избрали за второто. И аз го правя. Знам, че в началото ще има недоволни и много трудности, но в края резултатите ще се усетят от всички„, каза кмета Владимиров.

Коментари

коментара