За срам на ВиК Перник: Дядо от кв. Тева им оправи бакиите

Дядо от пернишкия квартал Тева, чието внуче играе всеки ден пред опасна дупка, разкопана след авария на ВиК, запретна сам ръкави и оправи плочките. Дядото бе заснет от жители на квартала как върши чуждата работа в името на здравето на децата, които играят на детската площадка пред блока.

Жителите на квартала са подавали множество сигнали за теч и са призовавали ВиК и Общината да вземат мерки. Тевенчанин разказва ретроспекцията на сагата:

„Изпратени писма за проблем, който е разпознаваем навсякъде Перник.
Молим ВиК и Общината да вземат под внимание и решение на този проблем в кв. ЖК „Тева“. Сигнали са подавани за теч.
Месец октомври : „ВиК“ООД гр.Перник Ви уведомява , че писмото Ви е получено.
Ремонт след 5 месеца…

Нареждане на плочките… През април от живущ в квартала дядо, чийто внук, както и други малки деца, играят в тази детска площадка, пред входа на която е тази НЕРАЗБОРИЯ. Остава само един ред от няколко плочки да се поставят.

ВиК, ваше задължение е да си оправяте нещата след ремонт. Отделете само един час и довършете това , за сигурността на децата и благодарете за оказаната ви помощ на дядото, който ви помогна.“

Малко по-късно тевенчанинът обявява в групата на квартала във фейсбук:

„Изпратено писмо
До ВиК:
Излишно е вече да идвате… Довършителният ремонт е извършен напълно не от вашият подизпълнител, а от доброволен труд на живущ в квартала. По този начин се предпазват децата от контузии, за което вас хич не ви е грижа. Затова трябва поне да му благодарите.“

Коментари

коментара