Кметът на Перник изригна: Лична вендета на общинския съветник Милан Миланов изхвърли ансамбъл „Граово“ от тренировки

Нов скандал разтресе град Перник. Най-големият танцов състав за народни танци „Граово“ беше изхвърлен от залата,в  която тренира. Тя се помещава в 11-то училище в кв. „Изток“. Какво става? Потърсихме кмета Владимиров да обясни.

– Г-н Станислав Владимиров, десетки читатели на сайта zaPernik.com ни питат защо бяха изгонени трениращите от ансамбъл „Граово“ перничани от сградата на 11-то училище в Перник?

– Не само на Вас, събота и неделя и на мен хората непрекъснато ми пишат и звънят. Телефонът ми прегря. Много важно е да кажа, че това е решение, което беше взето под масата от Общински съвет Перник. Важно е хората да знаят, че те са органа, който стопанисва и управлява общинската собственост на перничани. Личното нехаресване на общинския съветник Милан Миланов към ръководителя на състава „Граово“ Александър Нецов доведе до това стотици трениращи перничани да остават без място за тренировка.

– Как се случи това?

– Аз, като кмет на Перник внесох докладна – така се казва документа, с който предложих на Общинския съвет да вземе решение, с който триниращите и танцуващи от ансамбъл „Граово“ да останат в сградата на 11-то училище. Поне докато се намери по-добро място.

В същото време, под подмолната дейност на общинския съветник Милан Миланов се събира мнозинство от съветниците да изхвърлят ансамбъл Граово от 11-то училище.

– От кои партии беше това мнозинство?

– Ами от всички – едни са гласували против ансабъла, а другите са се измъкнали до тоалетната, за да не участват в гласуването. Това е позор!

– И сега какво ще се прави?

– И сега, на моята глава отново дойде проблем, който забъркаха общинските съветници. А тях никой не търси за отговорност.

Истината е, че ансанбъл „Граово“, независимо какъв е ръководителя е най-голямата пернишка трупа за народни танци. Там тренират децата на стотици пернишки семейства. Там тренират и много възрастни хора. Това е прекрасно! Не може личната вендета на Милан Миланов да зачеркне тези хора и да ги остави на улицата. Търсим варианти, но Ви казах преди малко, че собствеността на Перник не се управлява от кмета, а от общинския съвет. Така, че каквото и да се реши за бъдещата база на този състав, то ще мине през Общински съвет. Аз мога само да предлагам – те решават.

И е хубаво перничани да научат как се управлява града, защото много хора още не знаят какво се случва в Общинския съвет. И когато гласуват на избори за общински съветници, да знаят, че това е по-важно дори от кой е кмет на Перник.

– Кога може да се очаква решение по проблема с ансамбъл „Граово“?

– Още за следващата сесия на Общинския съвет на Перник, която се очаква да бъде през месец април, като кмет на Перник ще внеса ново решение за проблема. Но какво ще стане – зависи от общинските съветници.

Коментари

коментара