Откриха учебната година в Перник! Кметът В. Церовска посъветва учениците да казват често „Благодаря“ на учителите си, в СОУ “Кирил и Методий” пуснаха 15 гълъба в небето, зам.кметът Вл. Караилиев записа сина си Ерик в 8-ми клас в Езиковата, в паралелката с немски и английски език, 96 първокласника прекрачиха у-ще “Петър Берон”, което е с модерни мултимедии във всяка класна стая и онлайн връзка с родителите

И тази година на 15-ти септември Перник е изпълнен с усмивки на лицата, цветя и балони. Първият учебен ден винаги е бил повод да има празнично настроение и приятни емоции. Училищните дворове се изпълниха с ученици, учители и родители.

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска даде старт на новата учебна година в VI-то СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Там тя поздрави всички първолаци, които за първи прекрачиха прага на учебното заведение. Специален поздрав отправи и към по-големите ученици.

„Всичко започва от знанието. Казвайте често «Благодаря!» на своите учители. Те са хората, които откриват пред вас нови хоризонти и ви карат да бъдете уверени в своите способности.

Поздрав към учениците отправи и директорът на учебното заведение Адриана Ольова, след което полетяха 15 гълъбчета в небето с пожелание за много щастие и късмет. Тази година в най-старото училище в Перник са 35 първокласниците, които за първи път прекрачват прага на учебното заведение.

Обиколката на кмета продължи до ПГТС „Арх. Йордан Миланов“, където се бяха събрали бъдещите строители на Перник. На празника там присъства и народният представител Димитър Танев, областният управител д-р Александър Александров и кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов, както и Людмил Веселинов – член на Борда на директорите на НДК.

В първия учебен ден кметът поздрави и възпитаниците на ГПЧЕ „Симеон Радев“.На празника в Езиковата присъства и зам.-кметът Владислав Караилиев, чиито син  тази година е в 8-ми клас,  в паралелката с изучаване на немски и английски език.

За 96 първокласници удари днес първият училищен звънец в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон”. Да поздрави учениците и учителите в училището дойде заместник-кметът по образованието Севделина Ковачева, която пожела на всички смели стъпки по пътя на знанието и воля в преодоляване на препятствията. През тази учебна година в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” ще се обучават общо 812 ученици. Училището е с обогатена материална база с мултимедия във всички класни стаи. Въведена е и онлайн връзка с родителите, които получават ежедневна информация за учебния процес.

Новата учебна година за ХІ-то основно училище „Елин Пелин” ще е специална. Училището ще отбележи 50 години от създаването си. Всички сценични изяви вече ще бъдат на новата сцена изградена с финансовата подкрепа на община Перник.Заместник-кметът Владислав Караилиев поздрави всички от името на кмета с новата учебна година  и им пожела да не спират да съхраняват духовното и винаги да бъдат будни към науката. Пожелание към най-малките да са усъдрни в усвояването на знания отправи и кметът на кметство Изток- Емил Костадинов.

За първи път през тази учебна година Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски” в Перник  посреща петокласници. Трийсетте млади математици ще изучават засилено математика, български език и литература и английски език. Първият училищен звънец удари днес за 485-те ученици на школото, които бяха приветствани с „Добре дошли” от директора Емилия Грозданова. Тя им пожела много упоритост в започващите дълги дни на учене и непресъхваща жажда за знания. „На добър час” им пожела  заместник-кметът Денислав Захариев, който прочете и поздравителен адрес от кмета Вяра Церовска. През тази учебна година в Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски” ще бъде изграден модерен център по природни науки с четири кабинета по химия, физика, биология и география, отговарящи на най- съвременните изисквания за обучение.
С тържествено издигане на знамето на България, под звуците на родния
химн започна тържественото откриване на новата учебна година в ХVІ
Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в кв. Църква. Тържеството бе уважено от зам.-кметът Йордан Павлов, който прочете поздравителния адрес към преподавателите, учениците и родителите от името на кмета.
Директорката Елена Лозанова се похвали ,че за първи път прага на училището ще пристъпят 59 първокласници. Обучават се около 316 ученици, което е много повече в сравнение с миналата година.

10 09 08 07 06 05 04 03

Be the first to comment

Leave a Reply