Само в ZaPernik.com! Фалшив дървар обра перничанин, вместо да му докара 8 кубика дърва за огрев, му измъкна 100-тачка със схема: Бензинът на камиона ми свърши пред “Минна дирекция”

Перничанин измамил наш съгражданин, обещавайки му да му докара дърва за зимата, но завличайки го със 100 лева, научи “За Перник”.

Жертвата бил в град София, където му се обадил приятел и му казал, че срещнал на улицата човек, който предлага изгодно дърва за огрев.

След като се прибрал в гр. Перник, пострадалият се обадил по телефонния номер и се уговорил с отсрещния абонат да се срещнат в района на автогарата в гр. Перник.

Човекът отишъл на определеното място, а там ги чакал измамникът, който обяснил, че е от гр. Трън, откъдето са отрязани и дърветата. Заявил, че търгува с дърва за огрев и че има 8 кубика, които продава по 45 лева на кубик, като може да му ги достави на място. Тогава потърпевшия се съгласил. Измамникът поискал от пострадалия сумата от 100 лева, заблуждавайки го, че дървата се намирали в камион, паркиран зад Минната дирекция в гр. Перник, където било свършило горивото на автомобила и че парите са необходими, за да зареди с гориво колата.

Жертвата дал 100 лева и празни туби за горивото, като след доставянето на дървата щял да доплати сумата за доставените 8 кубика дърва. Пострадалият се прибрал у дома си, за да чака доставката. Тъй като дървата не били докарани до края на деня, се обадил по телефона на продавача, който му заявил, че всеки момент същите ще пристигнат. На следващият ден пострадалият отново разговарял няколко пъти по телефона, като при всеки разговор дърваря му обяснявал, че дървата се транспортирали към дома му. При последният разговор измамникът започнал да отправя заплахи към жертвата си, заявявайки му, че не желае да го търси повече.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply