С Молебен в църквата „Св. Иван Рилски“ в град Перник бе дадено началото на новата учебна година! Кметът В. Церовска: На добър час и ползотворен труд на всички ученици и учители, които днес отново влизат в класните стаи! Отец Борис предложи Молебена за учебната година да се прави ден по-рано, на Кръстовден, защото молитвите са най-силни

С Молебен в църквата „Св. Иван Рилски“ в град Перник бе дадено началото  на новата учебна година! Кметът В. Церовска: На добър час и ползотворен труд на всички ученици и учители, които днес отново влизат в класните стаи

С Молебен в църквата „Св. Иван Рилски“ в град Перник бе дадено началото  на новата учебна година. Събитието уважиха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска, зам.-кметовете на Общината Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Севделина Ковачева.

Заедно със събралите се в храма десетки миряни, кметският екип запали свещички и се помоли за здравето и благоденствието на перничани.

„В този прекрасен празничен ден искам да пожелая на  добър час и ползотворен труд на всички ученици и учители, които днес отново влизат в класните стаи“, сподели д-р Церовска.

Отец Борис припомни думите на покровителя на Перник-Свети Иван Рилски към неговите ученици да пазят вярата чиста и неопетнена, така, както е предадена от нашите предшественици и пожела децата на Перник да влизат по-често в храма. Той предложи на общинската администрация молебена за здраве на всички ученици да се прави ден по-рано, на Кръстовден, когато молитвите към Бога са най-силни.

 07 06 05 04 03
08 09 10

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА,

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, ГОСТИ,

Честит празник!

Днешният ден – 15 септември, е много специален, защото ни зарежда с трепет и очакване.

Завладяващо за всички ни е вълнението от първия училищен звънец, от срещата с приятели, от предстоящия дълъг път към познанието.
Скъпи преподаватели,

Отговорността, която носите и готовността, с която неуморно изпълнявате нелеката задача да възпитавате и образовате младото поколение, респектират и будят уважение.

Различни са тревогите и надеждите на всички. Проблемите не са малко. Усилията, които полагатесъщо. Но най-важното е да не спирате да съхранявате и развивате духовното в нашите деца, да ги учите на достойно гражданско и човешко поведение, да пробуждате желанието им за просвета и наука.
Скъпи деца,

Всичко започва от знанието. Казвайте често «Благодаря!» на своите учители. Те са хората, които откриват пред Вас нови хоризонти и Ви карат да бъдете уверени в своите способности.

И в празник, и в делник, Вие имате пред себе си истинския пример на Вашите преподаватели. Със своя просветителски дух, със своята апостолска воля те Ви показват как обичта и стремежът към познание затвърждават духовността, която ни съхранява като българи.
Скъпи родители,

Без Вашето съпричастие и съдействие постиженията на Вашите деца не биха били същите. А за да има удовлетворение от постигнатите резултати, връзката «ученик – учител – родител» трябва да бъде едно цяло. Само така можем да гарантираме достойното бъдеще на нашите деца и на нашия град.
От все сърце желая на всички Вас здраве и успехи.

Нека Нова учебна година бъде ползотворна и изпълнена с високи резултати!

На добър час!

15.09.2016 г.

Вяра Церовска

Кмет на община Перник

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply