Какво казаха земенчани на областния управител Емил Костадинов?

Днес в община Земен се състоя поредният от планираните изнесени приемни дни, коитоп редприе областния управител на Перник Емил Костадинов.

В рамките на срещата той разговаря с кмета на Земен Димитър Сотиров, неговят заместник Даниела Владимирова и председателят на ОбС Стефан Маринов по определени теми.

„Те изказаха специална благодарност на държавата за подкрепата и реализирането на проекти, важни за населеието на общината. Сред тях са реконструкцията на пътя Земен-Извор и почистването на коритата на реките Струма, Горноврабченска и Треклянска. Благодарение, на което не бяха потърпевши при обилните валежи през месец януари.
В тази връзка уточних, че след приключване на зимното поддържане ще стартира вторият етап за ремонт на пътя в участъка от Извор до Калище“, каза Емил Костадинов след срещата.

Друг въпрос, който жителите отправиха към областния на Перник бе относно искане за финансиране на къща, находяща се в Земен, построена в близост до срутище.

„По този проблем веднага ще потърся съдействие от Гражданска защита за обезопасяването на имота.“, каза Костадинов.

Общинската администрация на Земен сподели още, че е изготвила проект за ремонт на компрометираната язовирна стена на местния микроязовир за почистване на дерето и преливника му. Те изразиха своето очакване за пътя Земен -Блатешница да бъде основно отремонтиран, който е най-пряката връзка с областните градове Перник и Кюстендил.

Коментари

коментара