Учебната година започва с под 1000 първокласника! Директорите на пернишките школа извикани при несменяемата шефка на Инспектората по образование Ваня Коконова за да им каже: Удължава се учебното време на първокласниците с една седмица, има нови учебни планове

Под 1000 са първокласниците в Пернишко тази година, научи “За Перник”. Макар, да са с 30тина повече от 2015г., общата бройка първокласници в Перник е трицифрена.
С близо 12 000 ученици стартира новата учебна година в Перник.
От Инспектората по образование събраха директорите на пернишките училища, за да им кажат, че всичко е по мед и масло и как учебната година стартира без проблеми.

Несменяемата директорка на Инспектората, чийто държавен автомобил изгоря, след като го бе паркирала пред дома си, вместо на паркинг, както са правилата, а след това получи чисто нов автомобил с парите на данъкоплатците Ваня Коконова е съобщила пред директорите на пернишки училища, че за първи път били поставени в условия на предизвикателства. “Стартираме с нов закон за предучилищното и училищно образование. Той ще се прилага паралелно със стария закон за народната просвета, тъй като голяма част от учениците ще продължат да се обучават по старите нормативни  изисквания. Новостите изцяло и напълно са за първи и пети клас. За останалите ученици постепенно и поетапно ще се въвеждат новите изисквания. За първи клас се удължава учебното време с една седмица, има нови учебни планове”, казва Ваня Коконова.
ZaPernik.com пожелава успешна година на учениците и напомня, че именно сайта, а не Инспектората ще изкарва мръсните тайни на пернишкото образование. Така, че пишете ни за всичко нередно там, а ние ще се заемем с разобличаването му.

Коментари

коментара