ТАКА МИНА ЛЯТОТО НА ДЕЦАТА НА ДРАГИЧЕВО! Малчугани месеха питки, рисуваха портрети на будители, изработваха сувенири с кукери, участваха във фестивали и събори…

С месене на питки и на причудливи форми на животни завърши лятната занималня за деца в село Драгичево, организирана през месеците юли и август от народно читалище „Пробуда-1922г.“. В продължение на двата летни месеца, по два или три пъти в седмицата занималнята е посещавана от 10-15 деца, съобщи читалищният секретар Людмила Филипова.

Проявите, сред които читалня на открито, „тихи игри“ в библиотеката са организирани в просветното средище съвместно с библиотекаря Десислава Иванова.

Децата от Драгичево рисуваха и портрети на будители, които ще бъдат подредени в изложба по повод 1 ноември – Деня на народните будители. Изработвахме и сувенири с кукери, в програмата имаше пикник в Ярлово, екскурзия до Цари мали град, плетохме на две игли и други занимания, отбеляза още Филипова. През август танцувахме и пяхме на събора на селото, участвахме на събора в Ярлово, както и на фестивала в Невестино. От представянето в кюстендилския фестивал първа награда заслужи за малкият певец Боби, с поощрителна награда се прибра певицата Милица, с първо отличие бе удостоен за изпълнението си на пищялка Йордан, а любителската ни танцова формация получи втора награда.

Със своеобразния урок по изработване на тестени изделия занималнята бе закрита, като с приготвените вкусотии се почерпихме. Сбирката се превърна в празник с музика и танци. Габриела и Александра получиха награди за най-много прочетени книги през лятото, допълни Людмила Филипова.

Be the first to comment

Leave a Reply