ПЕРНИК СЕ ГОТВИ ЗА ИЗБОРИ! Областният управител събра партиите, за да определи състава на Районна избирателна комисия- Перник

Областният управител д-р Александър Александров проведе консултация  с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия- Перник за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016 г.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Перник ще бъде 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно – четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България“ и ПП ДПС, и по един представител от  КП Реформаторски блок, КП Патриотичен фронт, КП България без цензура, КП АБВ и ПП Атака. На срещата не присъстваше упълномощен представител на КП АБВ, който да депозира писмено предложение за определяне състава на РИК. За заемане на свободното място на основание решение на ЦИК бе проведен жребий. Представител от присъстващите партии и коалиции изтегли предложението на ПП ГЕРБ, с което членовете на партията в РИК, се увеличават с един.

Политическите сили постигнаха съгласие за председател, за заместник-председатели и секретар в районна избирателна комисия в област Перник. Всеки един от избраните членове има необходимата квалификация и опит в провеждането на избори.

Протоколът от консултацията и проведения жребий, заедно с предложението на Областният управител  д-р Александър Александров за определяне състава на РИК, ще бъде предоставен на Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение на 16 септември.

03 02 01

Коментари

коментара