Евродепутат стартира проект в Перник! Целта е да развие предприемаческата култура, инициативността и предприемчивостта, както и нагласата и желанието за стартиране на собствен бизнес у младежите 16-18 г.! 2-ма учители от Перник ще обучават на принципа „учене чрез правене“

Владимир Уручев

Представителят на ПП ГЕРБ/ЕНП в Европейския парламент Владимир Уручев стартира  проект „Предприемачи на бъдещето“

След успеха на обявената от г-н Уручев награда за „Агропредприемачество“ в рамките на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) в сътрудничество с Владимир Уручев, член на Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) стартат двугодишен проект „Предприемачи на бъдещето“. Целта на проекта е да развие предприемаческата култура, инициативността и предприемчивостта, както и нагласата и желанието за стартиране на собствен бизнес у младежите 16-18 г. в 5 уязвими области на България – Видин, Враца, Монтана, Перник и Смолян.

Целите на проекта ще бъдат постигнати чрез обучение на 10 учители (по 2-ма от град)  и техните ученици в една от най-популярните програми на ДАБ – „Учебна компания“. Програмата е основана на метода „учене чрез правене“ и дава възможност на ученици от гимназиален етап да се научат как да развият своя бизнес идея стъпка по стъпка до нейната реализация. В рамките на учебната година учениците сформират екипи, участват в редица инициативи, набират капитал, произвеждат и продават свой продукт/услуга и в края на годината участват в регионални търговски панаири и се състезават за най-добра учебна компания на България и за специалната награда на г-н Уручев, „Предприемачи на бъдещето“, в националния форум „Изгряващи звезди“ на JA България. Първата стъпка от проекта включва селектиране на 10 учители от посочените 5 града, принципа на селекция ще бъде кратка мотивация от страна на учителите, защо биха искали да участват в проекта. След това те ще преминат двудневно обучение по програма „Учебна компания“. Целта е стартиране на 8 учебни компании в петте града общо и всяка компания, която учителите стартират, ще получи начален капитал 100 лв., а  за учителя, регистрирал учебната компания, ще има поощрителен ресурс – таблет.

Коментари

коментара