Откриха Моста на влюбените в Перник! Влюбените гълъбчета – 31-годишният Ивайло и 23-годишната Петя заключиха любовта си и хвърлиха ключа в река „Струма“ 10-тина дни преди официално да се оженят

Поверието за вечната любов между двама души, заключена в катинар,се възроди и на мост, в центъра на Перник. Мястото, където днес се врекоха във вечна вярност перничаните Ивайло и Петя ще носи името „Мостът на влюбените“.

Любовта на двамата пламва преди четири години след като се запознават в обща компания. Младите IT специалисти веднага прегръщат идеята на общината да са първите със свой катинар на моста. След като двамата ритуално заключиха катинара и хвърлиха ключа в реката, за да е вечна любовта им, си пожелаха дълъг и щастлив семеен живот и много деца.

31-на годишният Ивайло Павлов и 23-и годишната Петя Петрова издадоха,че след десет дни ще скрепят любовта си и законно, като прекрачат прага на гражданското.

22

Свидетели на днешния красив ритуал бяха кметът Вяра Церовска, заместник-кметът Денислав Захариев и секретарят на община Перник Радослава Манова.Кметът им пожела това, което и те искат- да запазят любовта си вечна и издаде,че е приела поканата им да ги бракосъчетае на 17 септември. Церовска сподели ,че ги познава отдаван и за нея това са едни страхотни, умни и млади хора.

21
Заместник-кметът Денислав Захариев припомни ,че идеята се е зародила във фейсбук групите,след като е заснето първото катинарче, поставено на този моста. Общинската администрация хареса инициативата, която ще допринесе за положителни емоции на перничани.

23

„Надявам се това да е първото катинарче,а в края на годината, както и в другите големи европейски градове, да са толкова много,че да се наложи да ги преместваме и да ги съхраняваме на друго място. Това ще е показателно, че има много любов сред младите хора в Перник.“ –каза Захариев.

В края на ритуала журналистите шеговито попитаха най-младия заместник-кмет, кога ще видят и неговото катинарче на моста . Той с усмивка обеща да ги уведоми,когато дойде този момент, а в отговор журналистите се подмазаха да купят катинар и да го гравират. Емоциите повдигнаха и другите двама ергени, свидетели на събитието- Марио Алексов и Андрей Павлов,под обсада от въпроси те се измъкнаха с мотива, че още търсят своите половинки.

24

Be the first to comment

Leave a Reply