Първо в ZaPernik.com! Министър Бъчварова потвърди: Шефът на Първо РПУ Перник е летял с делегацията на ГЕРБ в Брюксел

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди в отговор на народния представител Кирил Добрев информацията, че шефът на Първо РПУ в Перник е летял с партийната организация ан ГЕРБ и кметове до Брюксел. Това каза пред ZaPernik.com Кирил Добрев – народен представител от БСП.

Тази делегация стана известна с уиски скандала на борда, в който летяха много пернишки селски кметове.

Ето отговора на Министър Бъчварова:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДОБРЕВ,

През месец юни тази година служителят на ОДМВР-Перник гл.инспектор В.Т. е получил лична покана от кмета на община Перник и от евродепутата В.У. да придружи г-жа В.Ц. по време на посещението й  в гр.Брюксел за времето от 27.06.2016 до 29.06.2016 г. Г-н В.Т. е началник на Първо РУ – Перник и в упоменатия период се е намирал в законоустановен платен годишен отпуск. За посещението си в Брюксел той е уведомил първоначално устно директора на ОДМВР – Перник, а след това е подал и писмени уведомления до директора на  ОДМВР – Перник и до служителя по сигурността на информацията при ОДМВР-Перник, съгласно установения ред.

Главен инспектор В.Т. в качеството му на началник на Първо РУ-Перник участва в утвърдената от кмета на община Перник Местна комисия по обществен ред и сигурност на гр. Перник, както и в съвместна комисия между община Перник и ОДМВР-Перник, назначена със заповед на кмета на община Перник за планиране и изграждане на видеонаблюдение на гр. Перник. Служителите на ОДМВР-Перник и в частност Първо РУ-Перник работят в тясно взаимодействие и ежедневни контакти с община Перник, което гарантира своевременното решаване на възникнали проблеми и изпълнение на задачите по превенцията на престъпността в града и ефективно решаване проблемите на местната сигурност.

Възникналият конфликт на борда на самолета с полет от Брюксел до София на 29.06.2016 г. няма отношение по никакъв начин с делегацията от гр. Перник посетила Брюксел по покана евродепутата В.У.

Има подаден сигнал за нарушаване на обществения ред на борда на самолета, изпълняващ полет FB 408 на авиокомпания „България ЕР“, възникнал между пътници и кабинен персонал на борда. Извършена е проверка от служители на дежурната група ЛС към ГПУ София, като е установено по данни на кабинния състав, че група лица, пътуващи на борда са вдигали шум, с което са обезпокоили част от пътниците и след направена им забележка са реагирали остро. Не са отчетени материални щети. Служителят, извършил проверката е провел разговор с командира на екипажа, който е отказал да подава оплакване срещу нарушителите на реда и в тази връзка не е било взето административно отношение.

Групата от лица, нарушили реда на борда е била съпроводена с отделен автобус до терминалната сграда и след извършване на гранична проверка са пропуснати да влязат в страната.

До момента в ГПУ София не са постъпвали сигнали, жалби или оплаквания от други пътници от този полет или от екипажа на самолета.

 

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ: /п/

                   Румяна Бъчварова

 

Be the first to comment

Leave a Reply