В деня, в който честваме 131-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, село Люлин отбеляза своя традиционен събор

В деня, в който честваме 131-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, село Люлин отбеляза своя традиционен събор. Официални гости на празника в красивото пернишко село, разположено в полите на Люлин планина, бяха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска и представители на областното и общинското ръководство на партията.

Д-р Церовска честити двойния празник на жителите и гостите на Люлин, като им пожела да бъдат здрави, щастливи и отговорни към бъдещето на страната ни.

„Бъдете горди с вековната история на българския народ и с достойните дела на нашите предци, отдали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия“, каза още кметът на Перник. Тя подчерта, че благодарение на усилията и неуморната работа на кмета Евгени Евгениев, село Люлин добива нов съвременен облик и се превръща във все по-привлекателно място за живеене.

Поздрав към събралото се множество отправи и кметът на населеното място Евгени Евгениев.
Празникът продължи с кръшни хора, много песни и веселие.

В село Люлин 141 кметове в село Люлин

Be the first to comment

Leave a Reply