Антиспин кампания по случай Деня на влюбените стартира в Перник: ХИВ не се предава от прегръдка и целувка. Предава се от невежество!

Антиспин кампания по случай Деня на влюбените стартира в Перник. Посланието на кампанията е „ХИВ не се предава от прегръдка и целувка. Предава се от невежество!“.

Инициативите започват от днес и ще продължат до 12 февруари. Инициативата е на РЗИ в партньорство с Фондация „П.У.Л.С.“, Общински младежки съвет – Перник и училища от региона, съобщава БНР. В рамките на кампанията се планират Дни на отворените врати с информационен кът в сградата на РЗИ с възможност за анонимно и безплатно консултиране и изследване на гражданите.

На 11 февруари екип на РЗИ ще проведе изследване на терен в Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“, а на 12 февруари – в Природо-математическа гимназия, като доброволци на Фондация „П.У.Л.С.” и представители на Общински младежки съвет ще имат за задача да консултират, мотивират и насочват желаещи.

В периода на кампанията ще провеждат още здравно-образователни лектории с ученици и ще се разпространяват информационни материали и презервативи на обществени места и в училищата.