Радомирско читалище стана на 1 век!

Вековен юбилей отбеляза читалище „Васил Левски – 1916“ в радомирското село Кленовик. Жители и гости на населеното място се събраха, за да отбележат заедно празника.

Вековен юбилей отбеляза читалище „Васил Левски – 1916“ в радомирското село Кленовик. В центъра на селото се събраха жители и гости на населеното място, за да почетат годишнината.

В продължение на 100 години читалището в селото е храм на духовността и средище на културния живот. Сто години след създаването на институцията, наследниците на едновремешните ентусиасти си спомниха за всички, които са дали своя принос за създаването, развитието и утвърждаването на читалището, коeто гордо носи името на една от най-светлите личности на България.

Хората се забавляваха на богата трапеза, на която бяха подредени вкусни баници и дъхави погачи и и с песните и танците на местни изпълнители и формации.

Малчуганите се радваха на наскоро откритата детска площадка.

От името на община Радомир заместник кметът Любка Димитрова, председателят на ОбС Светослав Кирилов и обощинският съветник Симеон Димитров подариха на читалището озвучителна техника.

04 05

06

Коментари

коментара