Урок по човечност: Пернишки деца стоплиха с любов и завивки бездомните кучета на града

Казват, че човек се познава дали е добър по отношението му към животните. А, оказа се, в Перник има много добри хора, които учат децата си на доброта и съпричастност към бездомните животни. 

Какви ли не ужаси се случваха в нашя град по отношение на бездомните кучета – те бяха малтретирани, тровени, убивани, изхвърляни скитащи на улиците, принудителни участници в незаконни боеве, а в годините единственият им пристън, в който можеха да получат медицинска грижа и подслон  – Общинският кучешки приют – бе като концлагер за тях.

Тъмните времена обаче са в миналото…

Днес Общинският приют за бездомни кучета, благодарение на волята на новото общинско ръководство и на доброволци наистина се превърна в едно място, в което изоставените животни могат да получат хуманна грижа… и дори любов. Нови дървени кучешки колибки, храна и лекарства от дарители и топли одеала за зимата. Но това не е всичко: ежедневно десетки перничани и техните деца идват при бездомните животни, извеждат ги на разходка на поляната край кучешкия приют и играят с тях, дават им внимание и любов, каквато малките бездомници дори и не са си мечтали. Но те продължават да очакват „своя човек“, който ще ги осинови.

Успоредно с това продължава и кампанията по безплатна кастрация, която цели да ограничи популацията на кучатата в Общината и да предотврати изхвърлянето им по улиците на града и околните села. Ясно е, че това е дълъг и бавен процес, но основите вече са поставени. А най-ценното е да бъдем състрадателни и човечни.

Ето какво споделят доброволците от кучешкия приют на Перник:

„Благодарим на всички съмишленици, помощници, дарители! ♥️

И този уикенд не остана неразходено куче, всички бяха почерпени с лакомства, бяха нагушкани, нацелувани! 🥰
Дарени бяха и много одеялца, слама, чували с гранули, консерви! 😋
Във всички боксове бяха постлани мекичките одеялца, във всяка къщичка беше поставена слама! 🤗 Със сигурност ще им е по-топло на нашите опашатковци и всичко това се дължи на вас! ♥️
Колкото повече хора се присъединяват към нас, толкова повече смисъл ще виждаме в това, с което ангажираме цялото си свободно време!
Идват студени дни, идва зима – най-тежкият сезон за Пернишките затворничета, затова силно се надяваме понижаващите се температури и снежецът да не ви притеснят! 🤞🏻😊🤞🏻
Ще ви очакваме и през следващате почивни дни!“

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply