Станката запуши ГЕРБ: Ремонтът на ул. „Стара планина“ е безплатен, защото НЕ КРАДА и НЕ ТЪРСЯ РЕСТО от фирмите!

Господин Владимиров, пореден скандал с Вашето име гръмна вчера. Общинската съветничка от ГЕРБ – адвокатката Милена Миланова ви пита: Кой разреши основен ремонт на улица „Стара планина“, където е започнала подмяна на пътната настилка, при положение, че ремонтът на този обект не е включен в поименния списък с капиталовите разходи на Община Перник?

Искам да кажа на уважаемата общинска съветничка от ГЕРБ, че ремонтът на улица „Стара планина“ струва точно НУЛА лева на перничани. Това е така, защото ремонта е подарък – добър жест от фирмата „Главбулгарстрой“, която строи водопровода на Перник в момента. Когато един кмет не краде и не си търси ресто, както е българската практика, фирмите, които работят подаряват на гражданите. Ето затова този ремонт не е в капиталовите разходи на Община Перник. Защото той не е разход. Той е подарък на перничани.

Възможно ли е общинската съветничка Милена Миланова да не е проучила въпроса и да хвърля сензации, че пътя се ремонтира, без Общинския съвет да е одобрил разходи за него?

Както виждате всичко е възможно. Нивото на пернишката политика не е особено високо.

Нормално ли е да се подаряват такива големи ремонти от фирми? Има ли такава практика?

Практики в България има всякакви. Има практика някои да си търсят ресто и да се връщат пари на кмета, министър или областен управител. Когато кмета на Перник обаче не краде, не си търси ресто, не тормози бизнеса с рекет, фирмите, особено тези,които изпълняват големи инфраструктурни проекти, правят подарък на перничани. Това се нарича социална отговорност. Прави се в цял свят. Къде с дарение пейка, къде с ремонт на нещо друго… Ремонтът на улица „Стара планина“ е подарък от фирмата, която прави водопровода и е безплатен на перничани.  Не само това – и други улици ще бъдат ремонтирани, в знак на добра воля към перничани, в момента фирми даряват коледната украса за града, подпомогнаха деня на града – когато не се краде, има за хората.

Госпожа Миланова каза, че ремонта може да е некачествен, защото се асфалрита в студено време?

Откога адвокатите започнаха да разбират от строителство? Или госпожата е говорител на бившия зам.кмет по строителството от миналия мандат? Ако е така, нека му предаде, че проекта за моста над пазара беше тотално объркан от група проектанти – включващи и неговия братовчед. Не беше включен ремонт на стълбите, не е направено качествено обследване на колоните, за да се види, че в едната има проблем и още куп неточности, които забележете покрихме също с добрата воля на фирмата – строител.

Изказването на Милена Миланова по адрес на кмета Владимиров може да си припомните от тук.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply