Адвокатка скочи: Кметът на Перник ремонтира без разрешение ул. „Стара планина“, асфалтира съмнително при минусови температури

Кой разреши основен ремонт на улица „Стара планина“, където е започнала подмяна на пътната настилка, при положение, че ремонтът на този обект не е включен в поименния списък с капиталовите разходи на Община Перник. Този въпрос отправи към кметския екип в хода на днешната сесия зам.-председателят на ОбС-Перник Милена Миланова.

Според местното законодателство, не кмета, а Общинския съвет решава коя улица да бъде ремонтирана. Улиците, които са одобрени влизат в така наречен „поименен списък“.

С какви средства ще бъдат финансирани ремонтните дейности и кога Общинският съвет ги е верифицирал със санкция, защото аз, в лично качество като съветник, не съм подкрепила такова решение“, допълни Миланова.

Тя изрази притесненията си относно качеството на подмяна на пътната настилка, която е за сметка на всички пернишки данъкоплатци.

Преди месец Миланова поиска кметът на община Перник да се яви лично в Общинския съвет и да информира съветниците за хода на ремонтните дейности в града, за да може и гражданите да са наясно до кога е нужно да търпят тези неудобства.

Миланова коментира, че под мантрата „водна криза и подмяна на водопроводна мрежа“ в момента се извършват ремонти, чието качество е съмнително. „При минусови темпераури се полага асфалт, а това ще опорочи технологичния процес. Кой ще поеме отговорността за крайния резултат, който всички граждани трябва да платят“, заключи Миланова.

Милена Миланова е общински съветник от групата на ГЕРБ Перник.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply